Hoeveel kost een Freedam verwarming?

Verwarmen met Freedam is zuinig, en dit om 2 belangrijke redenen

TEN EERSTE... Minder vermogen te installeren

Met infraroodverwarming van Freedam moet u in een ruimte bijna 2 keer minder vermogen installeren dan met een klassiek verwarmingssysteem.

Voorbeeld: In een badkamer van 10 m2 zou u met een klassieke centrale verwarming ongeveer 1700 W tot 2000 W moeten installeren voor een eenvoudig verwarmingstoestel.

Met Freedam hebt u slechts 750 W nodig.

Kostprijs per dag: 750 w x 2 uur = 1500 w = 1.5kw/h

Kostprijs per kW/h: : 0.22 €

Totale kostprijs per dag: 1.5 kw/h x 0.22€ = 0.33 €/dag

Als we ervan uitgaan dat u de verwarming slechts 210 dagen per jaar gebruikt, kost het u in principe slechts € 0,19 per dag om uw badkamer te verwarmen! Dat is zeker!!

 

Vanwaar dat grote verschil?

Infraroodverwarming van Freedam verwarmt materialen door straling zonder energie te verspillen aan het opwarmen van de lucht. Zo worden die materialen op hun beurt een stralingselement. Een klassieke verwarming zal eerst de lucht verwarmen voor deze lucht dan uw lichaam verwarmt en heeft daarom dus meer vermogen nodig.TEN TWEEDE... Een ongeëvenaard reactievermogen en comfort

Een klassieke verwarming werkt de hele dag om de temperatuur op een comfortabel peil te houden, zelfs als u niet thuis bent!

Als u de verwarming uitschakelt en later dan opnieuw inschakelt, slaat de ketel opnieuw aan en verbruikt u meer, en dat is zeker niet het geval met infraroodverwarming.

Dankzij verwarming van Freedam verbonden met een intelligente, programmeerbare thermostaat en uitgerust met een aanwezigheidsdetectiesysteem kunt u enorm veel besparen. Freedam heeft een heel lage inertie en kan heel snel reageren op temperatuurschommelingen. Met andere woorden, u hoeft Freedam niet in te schakelen als u niet thuis bent. Het systeem is heel flexibel en na 5 minuten begint u de warmte al te voelen!
 

Nog een voorbeeld… 

Volgens de weerman zal de temperatuur de diepte in duiken en u stelt uw verwarmingsketel of warmtepomp in op 22°.

Eventjes later schijnt de zon opnieuw door uw ramen en stijgt de temperatuur in de woning aanzienlijk.

Uw verwarmingsketel of warmtepomp schakelt uit, maar te laat ... want de temperatuur loopt op vanwege de inertie. Oplossing: de ramen openen en dus verspilling en gebrek aan comfort.

Infraroodverwarming van Freedam zal in dit opzicht heel reactief zijn, want de inertie is heel beperkt. De inertie is de periode dat de verwarming blijft verwarmen nadat die is uitgeschakeld. U zult het dus niet te warm hebben en verspilt ook geen energie. Resultaat: een ongeëvenaard reactievermogen en comfort.